Search
Close this search box.

Triple Living en Immobel planten eerste meiboom in Slachthuisbuurt

5/5/2023 – In de Slachthuisbuurt in Antwerpen-Noord schieten de werken aan de nieuwe hightechcampus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen goed op. Zo goed zelfs, dat het nieuwe torengebouw, naast de iconische hallen die hergebruikt worden, zijn maximale hoogte van 32 meter heeft bereikt. Om dat te vieren werd op vrijdag 5 mei, in aanwezigheid van de betrokken partijen – AP Hogeschool, Vanhout, Triple Living en Immobel – de symbolische meiboom geplaatst.

Campus Hallen in enkele opvallende cijfers: 

Geplande opening: academiejaar 2024 -25
Aantal studenten: 2.000
Hoogte van de nieuwe toren: 32,62 meter
Hoogte van de bestaande slachthuishallen: 14 meter
Aantal ronde nieuwe ramen in de hallen: 448
Aantal boorgaten voor het BEO-veld: 48
Diepte van het BEO-veld: 150 meter

Werken minder dan een jaar bezig

“Eigenlijk best straf dat we hier vandaag al staan voor de meiboomviering”, legt Dirk De Roo, projectleider voor de Slachthuisbuurt bij Triple Living, uit. “Minder dan een jaar geleden stonden we hier voor de eerste steenlegging en nu al heeft het nieuwe gebouw van de campus haar hoogste punt bereikt. Als we dit tempo aanhouden, dan kan de hogeschool bij de start van het academiejaar 2024-25 al haar eerste studenten ontvangen. Een gezonde ambitie en een mooi doel om naartoe te werken.”

Blik achter de schermen van de werken 

Op zondag 7 mei stellen projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, aannemer Vanhout en AP Hogeschool Antwerpen de werf open voor het grote publiek. “We willen dat onze nieuwe campus méér wordt dan een stapel stenen”, zegt Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. “We willen van deze 21.000 vierkante meter, vol hypermoderne labo’s en ontmoetingsruimtes, vooral een gastvrije plek maken. Een plek die aanzet tot nieuwsgierigheid en innovatie.”

Tijdens de jaarlijkse Open Wervendag kan je met eigen ogen ervaren hoe het nieuwe paradepaardje voor de STEM- richtingen van AP er zal uitzien en krijg je meteen een blik achter de schermen van wat er de komende jaren nog staat te gebeuren in de buurt. “De duurzame hightechcampus zal niet alleen verbonden zijn met de mensen die er elke dag studeren en werken, maar ook met de omgeving waarin hij ligt”, besluit De Groote.

Werken aan Groene Poort ook gestart

Wie zondag de werf bezoekt, zal ongetwijfeld opmerken dat er ook aan de andere kant van de hallen flink wat bedrijvigheid is. Dat heeft alles te maken met het feit dat de voorbereidende werken aan Groene Poort (www.groenepoort-antwerpen.be) ondertussen ook begonnen zijn. Groene Poort is het eerste residentiële project op de site, pal aan het park en het Lobroekplein. Het project bestaat uit meerdere gebouwen die ontworpen zijn door verschillende architecten. Op de uiteindelijke oplevering van het eerste woongebouw is het wel nog even wachten. Die is voorlopig gepland voor de begin 2025.

Meer informatie
over onze projecten?