Search
Close this search box.

Triple Living organiseert picknick op Nieuw Zuid

7 juni 2023 – Vanmiddag organiseerde Triple Living samen met het buurtcomité van Nieuw Zuid voor de allereerste keer een buurtpicknick in het nieuwe Park Nieuw Zuid. Tussen 12u en 16u kwamen tientallen buurtbewoners genieten van het mooie weer, de gezelligheid en de lekkernijen van ondernemers uit de buurt.

Met meer dan 170 personen waren ze, de buurtbewoners van Nieuw Zuid die vanmiddag kwamen picknicken in het park. Sommigen hadden zelf wat lekkers bij, maar de meesten haalden hun hapjes en drankjes in de standjes van Barchel, Fitality, Dellafaille, Bar Just en Scheldeman. Vier ondernemers uit de buurt, die op vraag van Triple Living en het buurtcomité, mee hun schouders onder het evenement zetten. “Fijn dat de ondernemers van Nieuw Zuid meewerken aan onze initiatieven om de buurt bij elkaar te brengen,” aldus een opgetogen Esa van den Heuvel, woordvoerster van Triple Living.

Ook Viviane Cammers, voorzitster van het pas opgerichte buurtcomité, was blij met de eerste editie van de buurtpicknick. “Ik heb zo veel blije gezichten gezien, daar doe je het voor. We hadden ook leuke spelletjes voorzien – Kubb, urban golf, Jenga, badminton – en die hebben hun doel niet gemist. Ze zorgden voor extra plezier voor jong en oud. Ik denk dat er vanmiddag heel wat nieuwe vriendschappen geboren zijn. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Tweede deel van Park Nieuw Zuid nu ook officieel open

Afgelopen winter opende Triple Living in alle stilte het tweede deel van Park Nieuw Zuid achter het Justitiepaleis. Goed nieuws voor de bewoners van Nieuw Zuid, want zo hebben ze er nog eens 3,2 hectaren groen bij. In het nieuwe gedeelte van het park werden maar liefst 383 bomen geplant. Iets meer dan in het voorste stuk: daar waren het er 299.

Zoals in het landschapsontwerp van Bas Smets is bepaald, koos projectontwikkelaar Triple Living opnieuw voor een mix van snelgroeiende en traaggroeiende bomen. Zomereik (quercus robur), ratelpopulier (populus tremula) en zwarte berk (betula nigra) komen het meest voor. De eerste groeit heel traag, de laatste tamelijk snel. Behalve die drie soorten, die ook in het voorste deel van het park voorkomen, worden er ook zwarte populieren (populus nigra), haagbeuken (carpinus betulus), witte abelen (populus alba) en olmen (ulmus new horizon) geplant. Op termijn moeten die in het park voor beschutting tegen de zon zorgen.

Uitkijkpunt over de buurt

Park Nieuw Zuid loopt nu door tot aan de verhoogde berm, die de buurt van de snelweg scheidt. Achteraan de berm zorgt een bosplantsoen voor een extra afscheiding met de autostrade, en bovenop het hoogste punt komt een uitkijkpost. Vandaar zal je een prachtig uitzicht hebben over de buurt en een deel van de stad.

Benieuwd naar andere evenementen of activiteiten op Nieuw Zuid? Houd dan zeker de blog https://www.buurtaandestroom.be/ in de gaten! ​ ​ ​ ​

Meer informatie
over onze projecten?