Search
Close this search box.
ONZE VISIE: LEVEN
Een buurt moet leven. Daarom geloven we in de kracht van dynamische en gastvrije wijken met een sterk buurtgevoel én een sterke verbondenheid met de stad.
Een buurt moet leven. Daarom geloven we in de kracht van dynamische en gastvrije wijken met een sterk buurtgevoel én een sterke verbondenheid met de stad.
leven
sterk buurtgevoel
sterke verbondenheid

Vraag een mens waar hij woont en hij zal spontaan over zijn buurt of stad vertellen. Een huis is maar een huis. Het zijn de mensen, de straat en de wijk die het tot een thuis maken. En wij bouwen buurten op mensenmaat, met woningen en winkels, restaurants, cafés en parkjes. Een buurt moet leven. Daarom geloven we in de kracht van dynamische en gastvrije wijken met een sterk buurtgevoel én een sterke verbondenheid met de stad.

Zo doen
we dat.

Gezellige buurtactiviteiten

Op Nieuw Zuid organiseren we elke maand De Lettermarkt, een gezellige boekenmarkt waar mensen ook terecht kunnen voor een hapje en een drankje. We werken er ook samen met Circuit, een circulair belevingscentrum en organiseren activiteiten met en voor de bewoners, zoals een paaseierenraap of een Schelde-Cleanup-actie.

Vernieuwende woonvormen

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwalitatieve gezinswoningen in de stad, bouwen we duplexpenthouses in de Slachthuissite: huizen met drie slaapkamers, twee verdiepingen en een daktuin/terras, maar dan op de hoogste etages van een appartementsgebouw.

Betekenisvolle samenwerkingen

Op de Slachthuissite zijn we volop in gesprek met urban farmers en stellen we de voormalige slachthallen tijdelijk ter beschikking voor kunstenaarscollectief Rooftoptiger.

ontmoetingsplaatsen

Op Nieuw Zuid hebben we een looppiste aangelegd op het dak van het HÅVN-gebouw en een looppad doorheen de site. Collectieve daktuinen bieden bewoners extra ruimte en ontmoetingsplaatsen.

In gesprek met de buurt

Voor, tijdens en na elke stadsontwikkeling organiseren we verschillende gespreksrondes met omwonenden. In de Slachthuissite hebben we de vraag naar meer groen in de buurt ter harte genomen en hertekenden we de oorspronkelijke plannen naar een versie met meer park- en publieke zones.

Meer over onze visie:

DE MENSEN

Leven.

DE OMGEVING
DE TOEKOMST

Meer informatie
over onze projecten?