Search
Close this search box.
ONZE VISIE: LEVENSDUUR
We geloven in bouwen om te blijven en in buurten die een stad klaarstomen voor een toekomst waar iedereen beter van wordt.
blijven
klaarstomen
toekomst
We geloven in bouwen om te blijven en in buurten die een stad klaarstomen voor een toekomst waar iedereen beter van wordt.

We bouwen niet voor even. En we zijn niet klaar als het project af is. We geloven in bouwen om te blijven en in buurten die een stad klaarstomen voor een toekomst waar iedereen beter van wordt. We geloven ook dat onze buurten een waardevolle bijdrage moeten leveren aan het uitzicht van een stad. Daarom kijken we verder, denken we na op de lange termijn en zetten we in op kwaliteit en een doordachte architectuur.

Zo doen
we dat.

wintertuinen

Door consequent te opteren voor wintertuinen aan de appartementen, kunnen de bewoners in een oogwenk hun terras omvormen tot tuinkamer of omgekeerd en wordt zowel de leef- als de buitenruimte optimaal benut.

Aandacht voor biodiversiteit

Om de biodiversiteit veilig te stellen, zetten we bijenhotels en planten we zoveel mogelijk inheemse bomen en struiken om insecten en vogels aan te trekken. Bestaande bomen proberen we waar mogelijk te behouden. Zo krijgen twee eeuwenoude platanen momenteel een bijzondere behandeling zodat ze de noodzakelijke snoeiprocedure zonder kleerscheuren doorstaan.

Aandacht voor architectuur

Op Nieuw Zuid hebben onder andere twee Pritzker Prize-winnaars een ontwerp neergezet – een primeur voor België - naast een hele rist andere bekroonde internationale en Belgische architecten. Tegenwoordig worden er speciaal voor de liefhebbers architectuurwandelingen georganiseerd.

Hemelwaterneutrale buurten

Wadi’s, afwatering van groendaken en recuperatie van werfwater moeten de rioleringen ontlasten en leiden overtollig regenwater geleidelijk aan weer de bodem in. De verdamping zorgt dan weer voor verkoeling op hete dagen.

Meer over onze visie:

DE MENSEN
DE OMGEVING
DE TOEKOMST

Levensduur.

Meer informatie
over onze projecten?