Search
Close this search box.

Project Slachthuis in Antwerpse buurt Den Dam officieel voorgesteld

Triple Living en Immobel starten verkoop van nieuwe groene stadsbuurt

De Antwerpse buurt Den Dam is een buurt met een rijk verleden, maar ook één met een veelbelovende toekomst. Projectontwikkelaars Triple Living en Immobel hebben zopas het startschot gegeven van het langverwachte project Slachthuis. Op de plek waar vroeger slachterijen en vleesverwerkende bedrijven thuis waren, verrijst de komende jaren een gloednieuwe en groene stadsbuurt waar gewoond, gewerkt, gebuurt en geleefd mag worden. De woningen in het eerste residentiële project, De Hallen, zijn vanaf nu te koop.

“Blij dat we eindelijk van start kunnen gaan,” zegt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living. “Veel mensen weten niet dat den Dam een enorm gezellige en bruisende buurt is. Het is een wijk met een ziel, één die springlevend is. Wandel eens door de straten of zet je op één van de vele terrassen en je voelt de vibe meteen. Hier is de ‘wij’ nog heel zichtbaar. De komende jaren zullen we ervoor zorgen dat die gemoedelijke en uitnodigende sfeer ook in de slachthuisbuurt voelbaar wordt. Door in te zetten op degelijke woningen en kwalitatieve openbare ruimte willen we de geest van den Dam ook in Slachthuis tot leven brengen. Slachthuis moet net als de rest van den Dam een bruisende buurt met een warm hart worden.”

Eerste project: De Hallen

De Hallen, het eerste residentiële project op de Slachthuissite, is een complex dat bestaat uit acht verschillende gebouwen met elk een eigen stijl. De eerste drie gebouwen, die nu te koop worden aangeboden, zijn elk ontworpen door een andere architect: De Markthal is een ontwerp van OFFICE KGDVS, De Graanhal werd getekend door De Smet Vermeulen architecten en De Veehal is van Robbrecht en Daem Architecten. Hoewel de ontwerpen verschillen, hebben De Hallen heel wat gemeen: alle gebouwen vallen op door hun slimme ontwerp en hedendaagse uitstraling.

“De Hallen zijn gebouwd om te blijven”, legt Kristof Schellekens uit. “Dit is stadswonen op z’n best. Hier kunnen mensen genieten van het mooie leven aan het centraal gelegen Lobroekplein. Elk gebouw voorziet appartementen met een tot drie slaapkamers, (in de hallen zijn zelfs tot vier of vijf slaapkamers mogelijk), die op maat afgewerkt kunnen worden, en een aantal ruime dakhuizen. Dat zijn ruime duplexwoningen met groot terras of tuin, die aanvoelen als eengezinswoningen. We leggen ook de klemtoon op kwaliteitsvolle gemeenschappelijke ruimte: er komt een grote binnentuin met serre en een collectieve recreatiezaal.”

Een buurt waar verleden en toekomst hand in hand gaan

De nieuwe stadswijk zal een diverse en groene buurt worden, een bruisende hotspot waar horeca en handel floreren. Op de gelijkvloerse verdieping van De Hallen wordt zo’n 1000 m2 voorbehouden voor horeca, winkels en vrije beroepen. “We willen dat Slachthuis een buurt wordt naar het hart van de Antwerpenaren, met gezellige restaurants, leuke buurtwinkels en een aangename vibe”, aldus Roeland Vandenbrande, communicatieverantwoordelijke bij Immobel. “Hier moet je je op slag thuisvoelen, zoals onze slogan luidt. Slachthuis is een buurt met een roemrijk verleden, maar in de toekomst moet er ook ruimte zijn voor creativiteit en vernieuwing.”

De komst van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool is alvast een eerste stap in die richting, maar volgens Vandenbrande hoeft het daar niet op te houden. “We hopen dat de bedrijvigheid die in de buurt rondwaart in de toekomst heel wat creatieve trendsetters en innovatieve ambachten zal aantrekken.”

De nieuwe Slachthuisbuurt wordt ontwikkeld in drie fasen. De eerste fase, met de bouw van De Hallen en onder meer de aanleg van het centrale Lobroekplein, start in de zomer van 2022. De eerste oplevering van De Hallen is voorzien vanaf de herfst van 2024.

Hallentuin NA ©Triple Living
Hallentuin VOOR ©Triple Living
Kalverweide NA ©Triple Living

Kalverweide VOOR ©Triple Living
Kalverweide NA ©Triple Living
Kalverweide VOOR ©Triple Living
Lobroekplein NA ©Triple Living
Lobroekplein VOOR ©Triple Living
Plein DAG ©Triple Living
Plein NACHT ©Triple Living

Meer informatie
over onze projecten?