Search
Close this search box.

Het groenste stukje kust.

Duinenwater Knokke is een uitzonderlijk groene residentiële site, opgevat als een levendig dorp waar het vakantiegevoel nooit ver weg is. De aanleg voorziet een autoluw stratenplan, wandelpaden, parkeerplaatsen, fietsenstallingen en alle infrastructuur. De gebiedsontwikkeling biedt een zeer ruim aanbod aan woningtypes met ruime terrassen waarop het genieten is van de omgeving. De ligging op wandelafstand van het centrum van Knokke is een absolute AAA-locatie.

knokke

Duinenwater

Duinenwater is een gebiedsontwikkeling naast het levendige centrum van Knokke, met het recreatieve Duinenwatermeer als centrale blikvanger. De opzet van het masterplan bestaat uit een grootschalige residentiële uitbreiding, met behoud van het landelijke karakter van de terreinen. Tegelijk biedt de site waardevolle extra publieke en recreatieve ruimte, evenals tal van sportfaciliteiten, horeca, winkels en voorzieningen.

Knokse
kustarchitectuur

Alle gebouwen op de site zijn ontworpen door hetzelfde bureau, en toch geeft Duinenwater de aanblik van een dynamisch dorp in al haar veelzijdigheid. Die diverse en toch harmonieuze uitstraling is geheel te danken aan Arcas, dat elk gebouw een uniek ontwerp gaf, met als constante de typische accenten die eigen zijn aan de Knokse kustarchitectuur: witgeschilderde gevels, rode pannendaken, erkers, houtaccenten ... Hedendaagse architectuur met een zweempje nostalgie.

Welkom in een van de laatste echt groene ontwikkelingen aan de Belgische Kust.
TRIPLE LIVING

Een wereld op zich

De ligging aan het zeilmeer, het polderbos en het nieuwe golfterrein is uniek aan de volgebouwde Belgische kust. Hier kunnen bewoners genieten van hun (tweede) verblijf, in het hart van het exclusieve Knokke en toch ook midden in de natuur en de rust. Tal van sportfaciliteiten, winkels en horecazaken zorgen voor een ontspannen vakantiesfeer. Op Duinenwater ligt echt alles binnen handbereik, zonder daarvoor het domein te moeten verlaten.

Groen als rode draad

Duinenwater is een van de laatste écht natuurlijke ontwikkelingen aan de kust, meer het hinterland in en ver weg van de drukke dijk en boulevards. Groen vormt de rode draad op de site, van de zorgvuldig aangelegde lanen tot de gemeenschappelijke parktuinen, binnenhoven en perken. Het centrale Duinenwatermeer is omzoomd door wandel- en fietspaden en ligt op wandelafstand van alle woningen.

Meer informatie
over onze projecten?