Search
Close this search box.

BEN-buurt in Boechout gaat laatste fase in

Nieuwbouwbuurt MIDDEN is klaar voor de laatste uitbreiding. De energiezuinige woonbuurt ligt midden in de dorpskern van Boechout en gaat in deze finale fase nog veertien eengezinswoningen en eenenzeventig appartementen bouwen. Allemaal halen ze een energiepeil van E20, wat strenger is dan de huidige BEN-normen. De werken aan de nieuwe bouwfase starten eind dit jaar en zullen een tweetal jaar in beslag nemen. Bouwheer Triple Living start vandaag met de verkoop van de nieuwe fase. ​ 

Centrale locatie in populaire Zuidrand

Het project speelt in op de almaar groeiende vraag naar vastgoed in de Zuidrand van Antwerpen. Boechout beantwoordt aan de veelgevraagde combinatie van een authentieke dorpssfeer met een groen karakter en een uitstekende bereikbaarheid, wat de gemeente bijzonder populair maakt bij huizenjagers. Boechout beschikt over een uitgebreid netwerk van tram- en bushaltes en een eigen treinstation, en is aangesloten op de fietsostrade richting Antwerpen en Mechelen. Ook de E19 en de E313 zijn vlot bereikbaar.

Van voormalig industrieterrein tot duurzame woonwijk

Tot tien jaar geleden was het ongeveer vijf hectare grote gebied tussen de Heuvelstraat, de Lange Kroonstraat en de Molenlei het werkterrein van metaalverwerkend bedrijf Baume, Marpent en Thirion (BMT). In een recent verleden was de site nog volledig gebetonneerd en verhard, tot in 2012 de start werd gegeven voor de herbestemming tot een gemengd woonproject. Nu is MIDDEN een groene, duurzame en levendige woonwijk, inclusief een nieuwe supermarkt, kindercrèches, gemeentediensten en het nieuwe politiekantoor. De eerste twee fases zijn inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen. Nu gaat de vierde en laatste bouwfase in.

Beter dan BEN

Alle woningen en appartementen in MIDDEN hebben een energiepeil van E20, wat strenger is dan de BEN-normen en eigenaars een fiks fiscaal voordeel oplevert. De eerste vijf jaar is de woning immers 100% vrijgesteld van de onroerende voorheffing (regelgeving 2021, energiesparen.be).

Duurzame technieken

Alle woonunits zijn uitgerust met duurzame en ecologische technieken, waaronder zonnepanelen, vloerverwarming, warmtepompen, regenwaterputten en groendaken.

Parkappartementen en parkwoningen

In het project is de aanleg van een grote publieke parktuin voorzien met groene uitlopers doorheen de site. De meeste woonunits die in deze fase gebouwd worden, grenzen pal aan het park, wat naast een groen uitzicht ook rust en privacy garandeert. Het aanbod biedt luxueuze villa- en parkappartementen, comfortabele promenade-units in kleinschalige gebouwen en een aantal gezinswoningen met drie à vier slaapkamers en een leuke tuin. ​ De architectuur is van de hand van De Architecten NV, een multidisciplinair collectief dat gebouwen verankert in de omgeving en inzet op technische knowhow om esthetiek aan duurzaamheid te koppelen. Ze creëren leven en beleving en scheppen een uitzonderlijke woonervaring.

Dorp in het landschap

Met de landschapsaanleg van de woonsite besteedt Triple Living veel aandacht aan groen en ontharding. MIDDEN krijgt een grote parktuin en is aangelegd met gezellige pleintjes, speelzones en zithoekjes om ontmoetingen tussen de bewoners te stimuleren en waardevolle publieke ruimte bij te creëren voor de buurtbewoners. De nieuwe buurt is onderverdeeld in rustige, kindvriendelijke woonerven met doodlopende straten. Om het autoluwe karakter te verzekeren, parkeren alle wagens ondergronds.

Beelden en info op www.midden.be

Meer informatie
over onze projecten?