Search
Close this search box.

Antwerps project Den Oever bereikt hoogste punt

Vandaag bereiken de bouwwerken aan project Den Oever het hoogste punt. Zoals de traditie het voorschrijft, wordt daarom een meiboom aangeplant op de bouwsite. Gands (empowered by Triple Living) ontwikkelt het project dat 18 appartementen en negen handelspanden (twee voor Gands en zes voor Zorgbedrijf Antwerpen) samenbrengt rondom een grote, groene binnenruimte in de bruisende Sint-Andrieswijk in Antwerpen. Daarnaast voorziet het project ook 37 assistentiewoningen (waaronder 34 nieuwe en drie gerenoveerde) en een dienstencentrum voor Zorgbedrijf Antwerpen. Vandaag is het grootste deel van de ruwbouwwerken afgerond dankzij de hoofdaannemer MBG. Het einde van de werken is voorzien in de zomer van 2024.

Groen en duurzaam

Gands (empowered by Triple Living) neemt met Den Oever een aantal ecologische maatregelen om de stedelijke klimaateffecten te verzachten, waaronder groendaken, de installatie van zonnepanelen en voldoende regenwaterinfiltratie door de aanleg van een grote, groene binnenruimte. Deze semipublieke tuin komt tegemoet aan de vraag naar meer groen in de stad en voorziet de bewoners niet alleen van groene uitzichten, maar ook van een plek om tot rust te komen te midden van de bruisende stadsdynamiek. 

Centrale locatie met nieuwe doorsteek

Den Oever biedt een mix aan woningtypes en wil daarmee een gevarieerd doelpubliek aantrekken, helemaal in lijn met de levendige stadswijk die de schakel vormt tussen het historische centrum en het trendy Antwerpse Zuid. De wijk staat onder meer gekend om de Kloosterstraat met de vele antiek- en designwinkeltjes, de hippe modezaken aan het Modemuseum, het cultureel centrum aan het Sint-Andriesplein, de talrijke gezellige terrasjes, en de vele handige buurtwinkels. Openbaar vervoer en Velo-stations liggen in de onmiddellijke omgeving. De afbraak van bestaande gebouwen voorziet een doorgang tussen den Oever en de K. Ridderstraat om de wandelcirculatie te verbeteren.

Esa van den Heuvel, woordvoerder van Gands (empowered by Triple Living): “De focus komt nu helemaal te liggen op het afwerken van de gevels en de binneninrichting van de gebouwen. Ook de afbraak van de bestaande gebouwen ten voordele van de doorsteek naar de K. Ridderstraat vormt nog een belangrijke uitdaging.”

Els van Doesburg, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen: “Den Oever wordt een mooie en levendige woonplaats. Dankzij de mix van leeftijden en het open ontwerp kunnen heel wat mensen er zich thuis en gerust voelen.”

Meer informatie
over onze projecten?