Search
Close this search box.

Rustig en centraal
wonen aan het park.

Tuinen van Eden is een groene woonbuurt die uitloopt in het Park Van Eden. Tegelijk is het slechts enkele minuten stappen naar winkels, horeca en de supermarkt. De BEN-buurt heeft een hoogstaande hedendaagse architectuur en mikt op een divers publiek dat de voordelen van de stad - Antwerpen ligt op 10 min. fietsen - wil combineren met de rust van een landschapsomgeving.

WILRIJK

Tuinen Van Eden

Naast een uitgestrekt landschapspark, in de levendige dorpskern van Wilrijk, bouwen we een nieuwe buurt met de natuur als leidraad. Omdat het landschapsontwerp van zowel park als woonsite door hetzelfde bureau zijn getekend, lijkt het alsof woonzone en park één geheel zijn. Ook in de residentiële signatuurarchitectuur werd de natuur als leidraad genomen.

Unieke architectuur,
geïnspireerd door de natuur

Voor de architectuur van Tuinen van Eden werd beroep gedaan op de Zweedse Johannes Norlander en het Antwerpse hama architecten; gevestigde namen die vorm, schoonheid en functionaliteit weten te verzoenen in een uitgepuurde architectuur. Hun minimalistische ontwerpen zijn krachtig in alle eenvoud en werken met sobere, natuurlijke materialen die harmonieus opgaan in het landschap. Door te spelen met subtiele variaties in lijnen, volumes en kleurtonen, weten ze de appartementen en huizen een eigen identiteit te geven en tegelijk een coherent hedendaags urban statement te maken.

Wonen tussen bloemen, planten, bomen, en wadi’s die zich bij regen omvormen tot vijvers.
TRIPLE LIVING

Wonen in het park

Tuinen van Eden grenst aan Park Van Eden: een uitgestrekt landschaps- en beleefpark met veel reliëf, wandelpaden, waterbuffers, natuurlijke speelzones en een overweldigende bloemenpracht. Een deel van het park is beschermd natuurgebied, in beheer van Natuurpunt. Fris in het Landschap tekende het landschapsontwerp van zowel woonsite als park, wat leidt tot één organisch groendomein waarbij woon- en parkgebied naadloos in elkaar overlopen.

Grootste BEO-veld
van Vlaanderen

Het energievraagstuk is niet meer los te koppelen van stadsontwikkeling. Op Tuinen van Eden gaan we de klimaatuitdaging aan door te investeren in een omvangrijk BEO-veld waarvoor 115 boringen tot 150 meter diep worden gedaan. Dat geothermische warmtenet past in het BEN-verhaal van de site en helpt mee het E-peil onder de opgelegde norm te duwen tot minder dan E30 en soms zelfs E20. Andere klimaatbestendige ingrepen zijn onder meer de aanleg van zonnepanelen, voldoende aansluitingen voor elektrische wagens, extra fietsenstallingen ...

Meer informatie
over onze projecten?