Search
Close this search box.

Op slag
thuis in 't Stad.

De Slachthuissite is een begrip in Antwerpen en omstreken. Het Zuidoostelijke stukje Damwijk was vroeger het epicentrum van de Antwerpse slachterijsector en alles wat met vleesverwerking en de consumptie daarvan te maken had. Inmiddels zijn de slachthuizen, vetsmelters en groothandels ei zo na verdwenen. Maar het enorme potentieel van het uitgestrekte terrein tussen het Lobroekdok en Park Spoor Noord is altijd gebleven.

Antwerpen

Slachthuis

De Slachthuissite is het laatste grote stadsontwikkelingsproject in Antwerpen, waarbij Triple Living in samenwerking met Immobel en AG Vespa de oude slachterijen herontwikkelt tot levendige en groene buurt die een impuls geeft aan de hele Damwijk op Antwerpen Noord. De ontwikkeling van de Slachthuissite kadert in een groter masterplan, waarvan ook de Lobroekkade deel uitmaakt en in een latere fase ontwikkeld zal worden.

Groene buurt vol leven

Stad Antwerpen schreef een masterplan uit om de terreinen te herbestemmen en zo ook de hele Damwijk een nieuwe impuls te geven. Triple Living wil er in samenspraak met de stad een levendig en leefbaar stuk stad van maken, met respect voor de historiek van den Abattoir en de ziel van den Dam. Nu verrijst hier een bruisende nieuwe woonwijk met een groot centraal park en een mix van wonen, werken, winkelen en ontspannen. AP Hogeschool bouwt hier een mega hightechcampus en kleurt daarmee het innovatieve, hippe karakter van de buurt. Dankzij de vele pleintjes, speelzones en het uitgesproken groene karakter wordt dit ook een plek waar mensen kunnen ademen en ontspannen.

Een magneet voor studenten en ondernemers, lokale handelszaken, nieuwe eetplekjes en creatieve initiatieven.
TRIPLE LIVING

Bereikbare, gezellige
buurt voor iedereen

In de Slachthuissite is het voor iedereen goed vertoeven, dankzij de grote variatie aan woningtypes: appartementen met één tot drie slaapkamers, maar ook duplexpenthouses ofwel woningen in de hoogte die ideaal zijn voor gezinnen. En dat op een centrale, bereikbare locatie in Antwerpen, in een groene en inspirerende omgeving. De buurt wordt opgedeeld in gezellige, kleinere woonwijkjes, waar een derde voorbehouden wordt voor groen en het verkeer zoveel mogelijk geweerd wordt.

Architectuur en duurzaamheid

Aandacht voor levenskwaliteit en oog voor schoonheid gaan hier hand in hand. Grote namen staan garant voor een bijzondere architectuur en een uitzonderlijke woonkwaliteit. Hier wordt ook gebouwd met oog voor de toekomst. Een warmtenet zorgt voor een verantwoorde energievoorziening, deelwagens, oplaadpunten en extra grote fietsenstallingen luiden een nieuwe mobiliteit in. Regenwater wordt zoveel mogelijk gerecupereerd, of via wadi’s terug de bodem ingeleid.

Meer informatie
over onze projecten?