Search
Close this search box.

Mijn stad. Mijn
buurt. Mijn thuis.

Nieuw Zuid is een bruisende wijk waar wonen, werken en leven moeiteloos in elkaar overlopen. Een levendige aantrekkingspool met winkels, galerijen, restaurants, lunchplekjes en cafés, fitnesscentra, crèches, dokterspraktijken, een supermarkt, school, hotel, service-appartementen, kantoren en diensten.

Antwerpen

Nieuw Zuid

Op de plaats waar zich ooit het rangeerstation voor goederentreinen bevond aan het Zuid in Antwerpen, staat nu een volledig nieuw stuk stad aan de Schelde. Architectuur, klimaatbestendigheid en groen kleuren deze innovatieve site. Alleen de beste architecten, waaronder twee Pritzker Prize-winnaars, zijn aangetrokken om elk gebouw een unieke uitstraling te geven en om wonen naar een hoger niveau te tillen.

Doordachte
architectuur

Alle gebouwen op Nieuw Zuid zijn ontworpen door bekroonde architecten die wereldwijd furore maakten met hun vernieuwende en visueel krachtige ontwerpen. De ervaring en bezieling zij in hun werk leggen, vertaalt zich in gebouwen met een internationale dimensie en een uitzonderlijke woonkwaliteit. Bekende namen zijn onder meer: Stefano Boeri, Johannes Norlander, Shigeru Ban, David Chipperfield, Vincent van Duysen, Robbrecht en Daem, Max Dudler …

Nieuw Zuid zet groots in op duurzaamheid, met onder meer het grootste residentiële warmtenet van België.
TRIPLE LIVING

De grootste tuin
van ’t Stad

Stadswonen en groen, Nieuw Zuid bewijst dat ze het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Meer nog, het groene karakter geeft de buurt een buitengewone levenskwaliteit die uniek is in een stadslandschap. Zestig procent van de terreinen is voorbehouden voor aanplantingen, waaronder een uitgestrekt park, speelzones en binnentuinen. Daarnaast wordt Nieuw Zuid ook begrensd door het Kaaipark met stadsbos aan de Schelde, en het park op de Gedempte Zuiderdokken. Het landschapsontwerp is van de hand van Bas Smets.

Klimaatbestendig

Nieuw Zuid zet groots in op duurzaamheid, met onder meer het grootste residentiële warmtenet van België, een hemelneutrale aanleg met wadi’s, daktuinen, slimme energiemeters en CO2-vriendelijke gebouwen en een autoluw stratenplan. Bijenkasten en het vele groen brengen de natuur bij de bewoners en meer biodiversiteit in de stad. Grond van de graafwerken werd gerecupereerd om de kaaien op te hogen. En zo zijn er nog tal van grote en kleine ingrepen die de site toekomstbestendig maken.

Meer informatie
over onze projecten?